Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Wednesday, 16 October 2019

Tips to reduce Plastic use - You must try


As we already know we are on the mission of reducing plastic waste. so, here are the different ways to live with less waste.

First, it’s important to know the four R’s
R = refuse what you don’t need
R= reduce what you do need
R= reuse by using what you have
R= recycle what you can


Today, we’ll start with refuse. Refusing is the first rule of living a zero-waste lifestyle. Think before accepting anything into your home. Turn down flyers and junk mail, freebies, party favors any other junk that will most likely go into the trash.
Each year people throw away 100 millions plastic grocery bags which take about 1000 years to breakdown.

1. Instead of taking plastic bags and creating more demand for them, use reusable cloth bags or even no bag, when possible. I used to think it was mandatory to use these plastic bags for your fruits and vegetables, but I recently discovered you can just use your own bag or even no bag, which is even better because why bring home extra plastic? You could also bring own jars to grocery stores to avoid bringing home any unnecessary plastic containers. I love when grocery stores sell the thing in bulk so that it’s really easy to do some zero waste shopping. You can either weigh your jars at the front beforehand or bring an extra of the same jar so you can weight it at checkout.

2. Instead of using a one-time disposable plastic straw, you can either refuse the straw completely or use an acrylic or steel straw instead. I personally like to drink my smoothies with a straw, so I have this acrylic straw for that specific purpose.

3. Instead of using this plastic cling wrap in your kitchen to preserve your food and leftovers, switch to using this sustainable and reusable food wrap. These are all-natural, organic and compostable. I believe they're made out of beeswax and they actually do a really good job at keeping your food fresh, even better than plastic in my opinion.

4. Instead of buying disposable plastic water bottles, opt for a reusable water bottle that you can fill up again and again. Glass and steel are probably best for your water bottle.

5. Instead of using disposable utensils. Do your best to avoid using disposable utensils. Instead you can bring silverware from the use or use portable made out of stainless steel or bamboo or leaf cutlery.



6. Over 4.7 billion plastic toothbrushes that will never biodegrade dumped in landfills and ocean each year. So you can make a huge impact just by switching out your plastic toothbrush for a sustainable bamboo toothbrush. Think of all plastic toothbrush that you use in one lifetime and imagine avoiding that waste completely, just by switching to something that’s biodegradable and compostable.

7. Lastly, reduce the amount of paper you bring into your home by switching to paperless whenever possible. Do this with your mail, your bills, your notes, and your books. U personally love reading ebooks, but I know some people love traditional books, so just do whatever works for you.

8. Instead of using a plastic straw use paper made straw.

I hope you liked tips on how to balanced life with less waste. I just want to remind you though: just take it one step at a time.. don’t be so hard on yourself. It’s a journey. All that matters is that you're becoming aware, more conscious of the environment and you’re doing your best, okay?

Everyone is at a different point in their journey and  No one is perfect. I am not totally zero waste yet. But I think the first step is awareness. And then after that, you will start to reduce your waste little by little. So let’s create a non-judgemental, welcoming space where we can just open up the discussion around reducing uor waste. And lets not judge others who aren’t aware of this lifestyle.

The best thing you can do is just be a living example of what you want to see in the world. And let your action speak louder than your words.

#enviroment #reduceplastic #saveearth #savetheplanet #zerowaste #pollution #imaginationhunt





Read More »

Saturday, 5 October 2019

NEVER EVER LOOSE HOPE


If you want to achieve success in your life, you need to work hard. You need to live with determination. You need to have patience and even after following all of these things, we will still have to face challenges in our life.

We Fail,
We Fall,
And become hopeless.

And everyone knows, Hopelessness is the biggest enemy of success. If you become hopeless, you will loose everything very easily.

Whenever you feel hopeless, just remember one thing ‘when you tried, again and again, you will definitely achieve the success.’



For example- When a giraffe mother gives birth to a baby, the giraffe mother is very tall and the baby giraffe falls on the ground with a force.

And as it tries to understand where it has fallen. Mother giraffe stand over it and kicks it really very hard. So, the baby giraffe falls at a distance and tries to understand what was happened with him and gather all its senses. Again the mother comes and stands over it and again gives it another hard kick. After that the baby giraffe understands, if I didn’t act now, I will keep getting kicks.’ Than he starts trying to get up with on its wobbly legs. But her mother kicks again.

Finally, the baby giraffe understand, “If I don’t stand and run, I will be kicked again and again. So, the baby giraffe starts running and at that moment, the mother comes and starts kissing the baby because the baby giraffe is ready to take care of itself. Because mother can’t stay with the baby all the time.

So if it goes away, who will protect the baby?

That’s why mother giraffe kick to the baby so that it learns how to stand, she kick again so that the baby remember how to stand. And the last kick is just to remind that not to stand up but start running.
In life, challenges will come. Sometimes we will fall; we will fail, but don’t lose your hope.

Whenever challenges come your way, no matter how many of time you will fail or fall, learn to get up and start running.

If you learn to get up, stand up and start running. Then you will reach the highest peak of success.πŸ‘πŸ’—




Read More »

Tuesday, 1 October 2019

The Super Power of Positivity, Change Your Life Easily


How to change your life with the power of positive thinking? πŸ˜ƒ
Now, Can you guess what the most successful and happy people think about all the long day, the answer is simple healthy happy people think about what they want and to get it most of the time the power of positive thinking and developing a positive attitude are two of the most important qualities a person can have to change their life. when you think and talk about what you want and how to get it you feel happier and in greater control of your life when you’re thinking about something that makes you happy your brain which gives you a generalized feeling of well-being as a result you develop a positive attitude you are happy most of the time. Now based on many psychological tests happy people seem to have a special quality that enables them to live a better life than the average.



Can you guess, what it is it?
The quality of optimism and positive thinking the best news about optimism is that it is a learn about quality you can learn to become a more confident optimistic person and have a more positive attitude by thinking. The way that optimists do most of the time by the law of clause and effect if you do and say what other healthy happy people do and say you’ll soon feel the same way and you’ll get the same results and you’ll enjoy the same positive attitude and experiences that they do now optimists seem to have a different way of dealing with the world but set them apart from the average person.πŸ‘‡

πŸ‘‰First, keep their minds on what they want and they keep looking for ways to get it they’re clear about their goals and they’re confident that they will accomplish them sooner or later.

πŸ‘‰Second, optimist look for the good and every problem or difficulty when things go wrong as they often do they say that’s good and then they said about to find something positive about the situation and what we know is that if you’re looking for something good or beneficial in a person or situation he’ll always find it. while you’re looking you’ll be a more positive and cheerful person now optimists seek the valuable a lesson in every setback or reversal rather than getting upset and blaming someone else for what has happened which is the most people do they take control over their emotions by saying what can I learn from this experience so resolve today to develop a positive attitude towards yourself the people around you and your life resolve from now on to see your glass of life is half full rather than half empty happy people give thanks for the many blessings in their lives rather than worrying or complaining about the things that they don’t have so assume the best of intention on the part of everyone around you most people are pretty decent and honest and are trying to do the very best they know-how to so when you look for something good in their words and action you’ll always find something.

✌Finally, resolve to be cheerful no matter what happens a positive attitude looking on the bright side it’s most important when things go wrong it’s easy to have a positive attitude and be cheerful when everything is going according to plan, but it’s when you encounter unexpected setbacks and difficulties that you demonstrate to yourself in the world around you what kind of an attitude you really have to make sure that it’s a positive attitude.πŸ’—πŸ˜‰πŸ˜Š
                                                                                     


Read More »

Monday, 30 September 2019

WHEN LIFE HITS YOU HARD, DON'T QUIT PLAY HARD


It used to impress me when somebody had the faith to start something. Now what impresses me is somebody who has the fortitude to finish it. At some point in your life drama won’t come and meet in your face mess with you and try to get you to quit doing what you’re doing.



There’s time in your life when things are going to happen, that you’ve to begin to put your dream on hold. It’s called life. Things aren’t always going to work out, and things aren’t always going to go your way. You actually have to make them go your way, you have to make them work out. You have to suck it up and handle it. That’s what they call being a risk-taker, walking by faith and not by sight. Stuff happens to you. And just when it seems impossible to hold on, that’s the time to hold on.

You will fail your way to success. You will fail your way to success. I t doesn’t matter how many times you fail, it’s doesn’t matter how many times people tell you that you can’t do it, it doesn’t matter if you don’t have a dime in the bank. You will fail your way to success.

Fall down, get back up again.
Fall down, get back up again.
Fall down, get back up again.
That’s how you win.
Don’t you quit?

I don’t care how many times you fall, get yourself up, dust yourself off, and try it again. You got to man up. Sometimes you got to say it with your chest.

I am not going to quit, I am not going to give up,
I’m the head and not the tail,
I will be successful,
I have an extraordinary mind,
I have an amazing determination,
And in the end,
I’m going to have the victory.

See when you make a commitment, I’m going to become wealthy when you make it important, when you decide, I’m going to do it no matter what, life changes for you. See most people don’t keep their commitments to their commitments. That’s why they lead lives of poverty, lives of misery, and lives of unhappiness.

So part of what you must do, whatever commitment that you make, keep your commitment to your commitment.
No matter what,” if it’s hard, then do it hard?”
But keep your commitment, to your commitment.
Make no your vitamin.

Get excited about the no, why? Because every time someone says no, that brings you another step to a yes. You’re getting closer.
Trust me, you will win, if you don’t quit.😊

Read More »

Sunday, 17 March 2019

Conjunctions in English Grammar in Hindi

Conjunctions are words that link other phrases, or clauses together to make a meaning sentence. Conjunctions allow you to transform multiple short sentence to single elegant sentences. Make sure that the phrases joined by conjunctions are parallel (share the same structure and meaning).







Hope you like the video. Please like, share and subscribe.
Read More »

Friday, 4 January 2019

ETO COC Assessment Documents Checklist

If you are going to appear for ETO COC examination in India then you have fulfilled below documentation thoroughly.



ELECTRO-TECHNICAL OFFICER COC Examination

1. DOCUMENTS REQUIRED FOR ELECTRO TECHNICAL OFFICER ASSESSMENT AND BOOKING.

2. ALL ORIGINAL DOCUMENT TO BE PRODUCED DURING ASSESSMENT.
                                                     
3. SELF CERTIFIED PHOTOCOPY OF EACH DOCUMENT MUST BE ARRANGED IN THE FOLLOWING SEQUENCE.

A. WRITTEN & ORAL  ASSESSMENT

REQUIRE DOCUMENTS

1          CDC including relevant pages of sea service.
2          Passport (all stamped pages)
3          INDOS Certificate
4          Educational Qualification.
5          Bridging Course / ETO Course (as applicable).
6          Approved Workshop Certificate.
7          Validity page of RPSL No. issued to the company. 
           (DGS website: www.dgshipping.gov.in)
8          Sea Service Testimonials. Indicating Sea Time and Propelling Days duly signed by Chief Engineer and Master of the Vessel.
9          The article of Agreement (Only for Indian Flag vessels above 200 GRT)
10        Sea Service Extract ( Only Navy Candidate)
11        STCW Course as follows:-  
            i)          Personal Survival Technique (PST) & PSCRB*
            ii)         Elementry First Aid (EFA) & MFA *
            iii)        Fire Prevention & Fire Fighting. (FPFF) & AFF*
           iv)      Personal Safety and Social Responsibilities (STCW  1995)

* PST, FPFF, PSCRB, AFF, MFA  Refresher courses (STCW 2010) are required if the course are more than 5 years old.

12        Certificate of Proficiency in Security Training For Seafarers with Designated Security Duties (STSDSD) / Ship Security Officer (STCW 2010).
13        Valid Medical Fitness Certificate in ILO Form (DGS Approved Doctor)          
14        Seafarers Profile (Updated).
             
B) ORIGINAL OF FOLLOWING DOCUMENTS ALONG WITH THE PHOTOCOPIES FROM Sr. No. 1 to 14.

1)         Original Sea Services letter issued by the Owner of the Vessel / RPSL Agent(Addressed to PO, MMD, Mumbai).

2)         Fees for ETO Assessment and Booking Rs. 12050/- (Assessment Rs. 3000/- + Written Booking Rs. 4500/- + Oral Booking Rs. 4500/- + Bank Charges if any).

Note: Original of the above-mentioned documents to be produced at the time of Assessment and Booking for verification.


Read More »

Monday, 31 December 2018

Happy New Year 2019 Resolutions quotes, Wishes Images, Status, Wallpapers, SMS, Messages


😊A New Year is like a blank book, and the pen is in your hands. It is your chance to write a beautiful story for yourself. Happy New Year!



πŸ˜‰Minutes turn into hours but our conversations never end. Here's to another 365 days on non-stop chatter! Wish you a very happy new year, my friend.




πŸ˜‡“When We will open the book. Initially, pages are blank. We are going to put words on them ourselves. The book is called Opportunity and its first chapter start with New Year's Day.”




πŸ˜‹My wishes are silent but true; Everywhere they will be with you. May luck be yours, true wishes are mine, may your future always shine. Happy New Year



Read More »

Friday, 14 December 2018

Jawa bikes Price, Specification, Features & Other Details

Jawa was found in Prague. The Classical Jawa Motorcycle brand came to India in November  2018. Classic Legends, a subsidiary of Mahindra & Mahindra, has introduced three new Jawa bikes – Jawa 300 (Classic), Jawa 42 and Jawa Perak (a factory-custom Bobber). Among three bikes the Jawa 42 is the most affordable offering priced at Rs 1.55 lakh, the 2019 Jawa 300 and the Perak are priced at Rs 1.62 lakh and Rs 1.89 lakh respectively. All prices are ex-showroom, Delhi. The Jawa Perak will go on sale soon.



Fit and finish are excellent. The company says that 2019 Jawa 300 has been “built with tech, loaded with class”, and is a tribute to the first-ever Jawa motorcycle. Interestingly, the classical design of this retro-styled Classic bike is dazzling by the 1970s 2-stroke bikes with modern engineering components and parts. Now it has better-built quality, lower centre of gravity and a more powerful engine than the previous Jawa bikes. Powering the Jawa 300 Classic is a 293cc, single-cylinder, liquid-cooled engine pushing out 27bhp and 28Nm. The bike’s powertrain meets the BSVI emission norms as well. 


2019 JAWA 300 PRICE IN INDIA



It's a looker bike for sure. Jawa’s new classical motorcycle compete against the Royal Enfield 350 range. Production of the Jawa bikes takes place at Mahindra’s Pithampur based facility in Madhya Pradesh. In capturing some market share in this segment, Mahindra has priced the bike quite competitively. The all-new 2019 Jawa 300 is being offered at Rs 1.64 lakh (ex-showroom, Delhi).

2019 JAWA 300 SPECIFICATIONS

Engine293cc, single-cylinder,
liquid-cooled
Max Power27bhp
Max Torque28Nm
Gearbox6-speed
Coming with such superb specification, the new retro-modern styled motorcycle from Jawa comes fitted with a 293cc, single-cylinder, liquid-cooled engine paired to a constant mesh 6-speed gearbox. This BS VI-ready, four-stroke motor returns a claimed power of 27bhp and a maximum torque of 28Nm. The same motor powers the Jawa 42 and Jawa Perak. Though, the latter one gets a bigger bore, displacing 332cc and delivers power worth 30bhp against 31Nm of torque. 

2019 JAWA 300 MILEAGE & TOP SPEED

Mileage25-30kmpl
Top Speed120kmph
The more you ride, the more you begin to like this bike. It is likely to return fuel economy around 25kmpl in city and 30kmpl on the highways. The Jawa 300 Classic is capable to accelerate 0-60kmph in 5.5 seconds and 0-100kmph in 13.5 seconds. You can reach 100 Kmph without any strain on the engine. It can attain a top speed of 135kmph – 140kmph.

2019 JAWA 300 COLOURS


As about colours Jawa coming up with, the 2019 Jawa Classic bike comes in a choice of three colour options – Grey, Marron and Black. On the other hand, the Jawa 42 is made available in six different shades – Galactic Green, Halley’ Teal, Nebula Blue, Starlight Blue Lumos and Comet Red. Both motorcycles feature chrome accents and gold strips on the front and rear fenders, side panel and fuel tank.

2019 JAWA 300 DIMENSIONS

Wheelbase1,369mm
Seat height765mm
Kerb weight170kg
Fuel tank capacity14-litres
Jawa’s new Classic bike has a 1,369mm long wheelbase and offers a seat height of 765mm. It has a kerb weight of 170kg and fuel tank capacity of 14-litres. The company hasn’t yet revealed the length, width and height of the motorcycle.

2019 JAWA 300 SUSPENSION & BRAKING SYSTEM


For performing damping duties, the 300 Classic gets telescopic hydraulic fork up front and gas canister – twin shock hydraulic at the rear. The retro-styled bike comes fitted with 280mm disc front disc brake with the floating caliper and 153mm rear drum brake along with the standard ABS (anti-lock braking system).
Read More »

Wednesday, 15 August 2018

Independence Day 2018: Here Are Things You Can Do

India will celebrate Its 72nd Independence Day on 15th August 2018. This was the day in 1947 when we got Independence from the Britsih rule. A peaceful life that we are living today is just because of the sacrifice of lots of Freedom Fighter. 

Here are Things you can do on this Independence Day

1. Watch an awesome movie: Plan for movies and spend some lovely moments with your loved ones.



2. Go for Brunch: You can plan out brunch with family or friends. The best thing is to plan with whom you are in not in touch.



3. Plan a Trip: You can explore nearby Awesome places. Even you can plan your day from 14th August night.



4. Watch TV: If you have nothing to do, then you can watch movies, web series or songs.



5. Fly Kites: Best thing to do on 15th August is to fly kites.



6. Cook for loved ones: Be at home and cook some delicious food for the family and enjoy Independence Day.


Read More »

Tuesday, 24 July 2018

USE OF NOTHING BUT IN ENGLISH

Read More »

Sunday, 22 July 2018

Height and Distance tricks

Read More »

Thursday, 12 July 2018

Height and Distance tricks

Read More »

Tuesday, 3 July 2018

IDIOMS & PHRASES Multiple Choice Questions

English Language multiple choice questions for examination

1. For his alleged involvement in espionage, he is under a cloud these days.
a. experiencing cloudy weather
b. enjoying favourable luck
c. under suspicion
d. under observation


2. We have appealed to him again and again; there is no use flogging a dead horse now.
a. repeating our request
b. making him see reason
c. beating about the bush
d. wasting time in useless effort


3. We shouldn’t  look down upon the wretched to the earth.
a. sympathise with
b. hate intensely
c. be indifferent to
d. regard with contempt


4. Because of his misbehaviour, he is bound to face the music.
a. get finished
b. get reprimanded
c. feel sorry
d. listen to the music


5. The working of the factory was distrupted on account of a token strike by the workers.
a. total strike
b. carefully planned strike
c.  short strike hold as a warning
d. sudden call of strike


6. By opposing his proposal fell foul of him.
a. quarrelled with
b. felt annoyed with
c. agreed with
d. did not agree with


7. Those who work by fits and starts seldom show good results.
a. rarely
b. disinterestedly
c. irregularly
d. regularly


8. The new manager thought that he would give employees enough rope for the first six months after which he would check the work done himself.
a. many directives & orders
b. sufficient advice
c. all the material the needed
d. enough freedom for action


9. He was all at sea when he began his new job.
a. happy
b. sad
c. puzzled
d. triumphant


10. The lower statement by the boss left the conscientious workers disgusted.
a. rash statement
b. unpremeditated statement
c. thoughtless statement
d. generalised statement


Answers:

1. C
2. D
3. D
4. B
5. C
6. B
7. C
8. D
9. C
10. D

Share your comments. #ssc #ibps #csat
Read More »

Sunday, 1 July 2018

VOICE (ACTIVE / PASSIVE) Multiple Choice Questions

In these questions, find out correct active and passive answers.


1. The first sun-dried the garbage for one to three days to bring down the moisture level.
a. The moisture level was brought down by sun-drying the garbage for one to three days.
b. One of three days of sun drying brought down the moisture level of the garbage
c. The moisture level of the garbage came down when it was sun-dried for one to three days
d. The garbage was first sun-dried for one to three days to bring down the moisture level


2. Women like men to flatter them.
a. Men are liked by women to flater them
b. Women like to be flattered by men
c. Women like that men should flater them
d. Women are liked to be flattered by men


3. What one must do, one must do properly.
a. What must be done, must be done properly
b. It must be done properly what one must do
c. It must be done what one must do properly
d. One must do properly what has to be done


4. Look at this poll result, do they inspire hope?
a. Let the pool results be looked-is hope inspired by them?
b. Let the poll results be looked at-has hope been inspired by them?
c. Let the pool results be looked at-is hope being inspired by them?
d. Let the poll results be looked at, Is hope inspired by them?


5. It is your duty to make tea at eleven O’clock.
a. You are asked to make tea at eleven O’clock
b. . You are required  to make tea at eleven O’clock
c. . You are supposed to make tea at eleven O’clock
d. Tea is to be made by you at eleven O’clock


6. I don’t like people keeping me waiting
a. I don’t like people are kept me waiting
b. . I don’t like people were kept me waiting
c. I don’t like being kept waiting
d. I don’t like, people are being kept waiting


7. Has a dog ever bitten you?
a. Has a dog ever bites you?
b. Have you ever been bitten by a dog?
c. You are bitten by a dog
d. Have you ever being bitten by a dog?


8. They will ask you a lot of questions at the interview.
a. You will be asked a lot of questions at the interview
b. You are asked a lot of questions at the interview
c. You are being asked a lot of questions at the interview
d. . You were being asked a lot of questions at the interview


9. Our colleague was given a gift when she retired.
a.  Our colleague give us a gift when she retired.
b. . Our colleague was given a gift by us  when she retired.
c. A gift was given to our colleague when she retired
d. We gave our colleague a gift when she retired


10. The thief climbed over the wall without being seen.
a. The wall was climbed over by the thief without being seen
b. The thief was climbed over the wall without being seen
c. Without being seen, the thief climbed over the wall
d. The thief climbed over the wall without anyone seeing him


Answers:

1. D
2. B
3. A
4. D
5. C
6. C
7. B
8. A
9. D
10. D 

Share your comments. #ssc #ibps @csat



Read More »

Featured post

Think that makes you rich and richer

 Napolean said: “You can think and grow rich, but if you can be brought up like most people with work and you won't starve, this wil...