Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Friday, 27 April 2018

Avengers: Infinity War Review (Non Spoilers)

Avengers: Infinity War movie rating 

IMDb - 9.2/10
Rotten Tomatoes - 86%



Avengers Infinity War is finally here and like an eager little fanboy looking out of the window for papa to come homeboy who I have feelings I know it's a little early and maybe you have not seen it yet, but don't worry I'm not gonna spoil anything this is my non-spoiler review of the movie.

Really just some deeper thoughts to consider as you head into the movie or if you have seen it a hot take to not along- or shake away okay. 

So how was the Avengers infinity war? Well, answer to that question you have to consider what kind of movie this is,  now it's hard to judge infinity war as a movie because emotionally speaking this is more of an event than a movie a crossover finale paying off a decade of interweaving storylines across multiple previous movies. Now a movie traditionally has three act introduced the hero challenged a hero or villain and then show what the hero does to overcome those challenges. This is pretty much the formulae that we've seen Marvel studios do in every one of its past adventure taking characters and storylines from comic books and fitting them into a cinematic format a redemption tale team up, caper spy,  thriller, buddy comedy, political drama and break up story but Infinity war doesn't do that instead it plays like a true comic book crossover issue designed to pay off essential back issues with interesting conflict and teamwork and surprising pairings spectacle. The thrill of infinity war first major strength it is all third act it's a finale to the finale to the movie that we have been watching for 10 years now it's doesn't answer all the questions. 

The best thing about the movie is Thanos. Thanos himself who's the second big strength. His goal of collecting six infinity stones and wiping out half the universe is the mission that we are most curious to see accomplished even if its break our hearts to see that happen that's how you know you have a great villain by the way like kill monger in black panther a part of us kind of wants to see the evil plan succeed mostly because we care so much about all these characters that we want to see how they respond  and that emotional connection is the third big strength of Infinity wars.
Read More »

Monday, 23 April 2018

English Grammar Inversion- New Concept Lesson

Read More »

Wednesday, 18 April 2018

Logical reasoning Odd one out Questions and Answers

In competitive examinations, the examiner also likes to check whether the candidates have the skills to classify or segregate information.

1.  a. Eagle
     b. Ostrich
     c. Sparrow
     d. Pigeon

2.  a. Child
     b. Parent
     c. Spouse
     d. Sister


3.  a. Violin
     b. Sitar
     c. Flute
     d.  Guitar

4.  a. India
     b. Japan
     c. China
     d. Spain

5.  a. Cricket
     b. Lawn tennis
     c. Badminton
     d. Hockey

6.  a. Bay
     b. Lake
     c. Ocean
     d. Sea

7.  a. 2 : 8
     b. 3 : 27
     c. 4 : 16
     d. 5 : 125

8.  a. 123 : 6
     b. 234 : 24
     c. 345 : 60
     d. 456 : 110

9.  a. 16 : 16
     b. 25 : 32
     c. 36 : 32
     d. 49 : 128

10.  a. 12 : 144
       b. 31 : 169
       c. 17 : 982
       d. 25 : 526


Answers:

1. b
2. d
3. c
4. d
5. c
6. b
7. c
8. d
9. c
10. a

Follow us for more Logical reasoning questions and answers. Comment your score below. #ssccgl #ibps #csat
Read More »

Logical reasoning Analogies Questions and Answers

These types of questions are similar to word analogy. The number in the questions follow some logic based on some arithmetic rules.

1. HK : SV :: _____ : QT

a. JG
b. JM
c. OP
d. None of these

2. FJ : IM :: PT : ____

a. SV
b. US
c. SW
d. QS


3. FLY : GNB :: RIG : ____

a. SKW
b. IRT
c. SJH
d. SJW

4. PAIR : NXEM :: GROW : ____

a. ETKY
b. IUSB
c. ETQY
d. EOKR

5. BEAR : DBFK :: KILL : ____

a. MFPG
b. MFQE
c. NKNO
d. MEQG

6. AJMER : ELJIV :: DELHI : ____

a. HGILO
b. FGOKL
c. FIILO
d. NONE OF THESE

7. SUITE : WAOXI :: EQUAL : ____

a. IWAEP
b. IUAEO
c. IVBDO
d. IUAEP

8. PCX : SFU :: ____ : DQJ

a. MNA
b. ANK
c. ANM
d. MAN

9. CAB : FCH :: DIP : ____

a. GKU
b. HRF
c. GLV
d. HAL

10. PIN : OQHJMO :: DUB : ____

a. CETUAD
b. CETVAC
c. BFUVDE
d. None of these


Answers:

1. 2
2. 3
3. 1
4. 4
5. 2
6. 3
7. 4
8. 3
9. 4
10. 2

Follow us for more Logical reasoning questions and answers. #ssccgl #ibps #csat


Read More »

Tuesday, 17 April 2018

Logical Reasoning

Read More »

Monday, 16 April 2018

Logical reasoning Letter series questions and answers

In each question given below, there is a series of letters following some pattern. 

1. J, Z, I, Y, H, ____

a. A
b. X
c. U
d. Z

2. A, E, I, M, Q, ____

a. V
b. W
c. N
d. U



3. A, B, D, G, K, P, ____

a. T
b. J
c. X
d. V

4. Z, Y, X, A, B, C, W, V, U, D, E, F, T, S, R, G, H, ____

a. I
b. M
c. R
d. P

5. A, Z, E, Y, I, X, O, W, _____

a. G
b. V
c. P
d. U

6. A, 1, C, 9, F, 36, B, 4, H, _____

a. 81
b. 64
c. K
d. 7

7. A, W, E, Q, I, L, O, H, _____

a. V, E
b. V, F
c. U, F
d. NONE

8. A, F, K, P, U, ____

a. Z
b. A
c. X
d. W

9. B, C, D, F, G, H, J, K, L, N, O, _____

a. R
b. S
c. O
d. P

10. T, U, W, Z, D, I, _____

a. L
b. M
c. N
d. O

ANSWERS:

1. 2
2. 4
3. 4
4. 1
5. 4
6. 2
7. 4
8. 1
9. 4
10. 4

Follow us for more Logical reasoning questions and answers. #ssccgl #ibps #csat


Read More »

Logical reasoning number series questions and answers

In this type of questions usually, a sequence of number is given. The candidate carefully read the sequence and find out the particular order followed by the numbers.

1. 3, 12, 8, 5, 14, 16, 20, 22, 27, 29, ____

a. 32
b. 17
c. 46
d. 28

2. 1, 2, 5, 10, 13, _____

a. 16
b. 26
c. 39
d. 29


3. 5, 10, 15, 25, 40, 65, _____

a. 95
b. 100
c. 110
d. 105

4. 5, 10, 15, 25, 40, 65, 105, 170, _____

a. 290
b. 275
c. 205
d. 180

5. 3, 9, 36, 180, _____

a. 1080
b. 900
c. 720
d. 850

6. 17, 17, 68, 612 _____

a. 9792
b. 9700
c. 9820
d. 8945

7. 4, 8, 24, 12, 24, 72, 36, 72, ____

a. 248
b. 216
c. 288
d. 108

8. 64, 32, 92, 46, 102, 51, 122, 61, 148, ___

a. 74
b. 78
c. 82
d. 88

9. 6, 9, 27, 30, 90, 93, ____

a. 181
b. 160
c. 279
d. 198

10. 20, 17, 34, 31, 62, 59, ____

a. 95
b. 118
c. 110
d. 128

Answers:

1. 2
2. 2
3. 4
4. 2 
5. 1
6. 1
7. 2
8. 1
9. 3
10. 2

Follow us for more Logical reasoning questions and answers. #ssccgl #ibps #csat
Read More »

Thursday, 12 April 2018

NEET Mock Test Series I Sample Papers for Practice

NEET mock test - Chapterwise tests

BIOLOGY


1. Euchromatin is said to be


a. Transcriptionally inactive

b. Densely packed

c. Loosely Packed

d. Darkly stained



2. Chargaff's rule is correctly exemplified by


a. A+G = T+C

b. A+T = T+G

c. A+T = C+G

d. A+C = G+U



3. Reverse central dogma results in the formation of a special type of DNA called


a. B-DNA

b. Z-DNA

c. c-DNA

d. r-DNA



4. The process of copying genetic information from DNA with the help of DNA dependent RNA polymerase is called


a. Translation

b. Transformation

c. Transduction

d. Transcription




5. Select the odd one out w.r.t the process of DNA replication


a. In living cells, the process requires a set of catalysts

b. The DNA polymerase initiates the process on its own

c. The discontinuously synthesized fragment are later joined by enzyme DNA ligase

d. Any mistake during the process of replication would result in mutation



6. Find the mismatch


a. Exons - Coding sequence

b. Monocistronic structural genes - Bacteria

c. hn RNA - precursor of mRNA

d. Topoisomerase - Removes DNA supercoils



7. DNA in chromosomes replicates semi- conservatively, this was proved by Taylor and Colleagues in 1958 by performing experiments on Vicia Fabia using


a. Radioactive uridine

b. Radioactive thymidine

c. Non- radioactive 15N isotope

d. CsCI gradients and radioactive isotopes of sulphur



8. Many times the translation can begin much before the mRNA is fully transcribed in


a. Chlorella and Drosophila

b. Chlorobium and Rhizobium

c. Chlamydomonas and Neurospora

d. Garden pea and pink mould



9. An unusual nucleotide is present in


1. 23S rRNA      

2. 18S rRNA

3. t-RNA

4. m-RNA



a. 3 only

b. 2 and 3

c. 3 and 4

d. All of above



10. In Lac operation


a. A monocistronic structural gene is regulated by a common promoter and regulatory genes

b. Glucose and galactose can act as inducers

c. The 'y' gene codes for permease, which increase the permeability of the cell

d. Allolactose is the repressor




Answers:


1. c

2. a

3. c

4. d

5. b

6. b

7. b

8. b

9. c

10. c

For More questions and answers Click Here

#NEET2018 #AIIMS

Read More »

NEET Mock Test Series I Sample Papers for Practice

NEET mock test - Chapterwise tests

CHEMISTRY

1. Number of isomeric products obtained when 2- chlorobutane is heated with alcoholic KOH is

a. One
b. Two
c. Three
d. Four

2. Which of the following is/are true for photochemical smog?

a. Photochemical smog is reducing in nature whereas classical smog is oxidizing in nature
b. Classical smog contains sulphur dioxide
c. Photochemical smog contains peroxyacetyl nitrate
d. Both b and c




3. Which of the following can be formed usinfKolbe's electrolysis?

a. n-butane
b. Ethyne
c. Propane
d. All of the above

4. The most stable cycloalkane is

a. Cyclopropane
b. Cyclobutane
c. Cyclopentane
d. Cyclohexane

5. When the alcoholic solution of ethylene bromide is heated with granulated zinc, the product formed is

a. Ethane
b. Ethylene
c. Acetylene
d. Cyclobutane

6. Which is the most volatile of the given compounds?

a. n-butane
b. Isopentane
c. Iso-butane
d. Neo-pentane

7. Total number of monochloro derivatives obtained by monochlorination of 2-methyl pentane is

a. three
b. four
c. five
d. six

8. Which of the given compounds is most reactive towards the addition of HCL?

a. Propene
b. Propyne
c. But-1-yne
d. But-2-yne

9. The ease of nucleophilic substitution in alkyl halides follows the order

a. RF > RCI > RBr > RI
b. RF < RCI < RBr < RI
c. RF < RBr < RI < RCI
d. RF < RCI <RI <RBr

10. In Finkelstein's reaction, the nucleophile used is

a. I
b. Br
c. Cl
d. F


Answers:

1. c
2. d
3. d
4. d
5. b
6. c
7. b
8. a
9. b
10. a


#NEET2018 #AIIMS
Read More »

NEET Mock Test Series I Sample Papers for Practice

NEET mock test - Chapterwise tests


PHYSICS


1. Positive and negative ions are produced at the origin. If they are subjected simultaneously to an electric field along the +y direction and magnetic field along the +z direction, then

a. +ve ions deflect towards +x direction and negative ions towards -x direction

b. +ve ions deflect towards -x direction and negative ions towards +x direction 

c. All ions deflect towards +x direction

d. All ions deflect towards -x direction



2. A non-conducting rod AB of length l has total charge Q. The rod is rotated about an axis passing through a point L/3 distance from one end and perpendicular to a plane of the rod with constant angular speed 'w', the magnetic moment of the rod is


a. (QL^2W)/12

b. (QL^2W)/18

c. (QL^2W)/6

d. (QL^2W)/9


3. A wire of length 1 m along x-axis carries a current 2A, is placed inside the field of B=(3.0j + 4.0k) Tesla, then force exerted on the wire is 


a. 6k + 8j

b. 6k - 8j

c. 8k - 6j

d. 8k + 6j



4. When a long rod of iron magnetized by means of an electric current, then its length increases. This phenomenon is


a. Magnetostriction

b. Retentivity

c. Coercivity

d. Hysteresis loss



5. The angle of dip at a place where horizontal and vertical components of earth magnetic field are same is


a. 90-degree

b. 45-degree

c. 0-degree

d. 30-degree



6. Gauss law of magnetism concludes, that


a. Magnetic field lines form closed loops

b. Magnetic monopole does not exist

c. A magnetic field is conservative

d. Both a and b



7. Two magnets of magnetic moments M and M√3 are joined to form a cross (+). The combination is suspended freely in a uniform magnetic field. At equilibrium position, the magnet of magnetic moment M makes an angle θ with the field, the θ  is  


a. 60-degree

b. 30 degree

c. 90 degree

d. 45 degree



8. A ship is ailing due west according to mariner's compass. If the declination of the place is 20 degree east, then the true direction of the ship is


a. 20 degrees west of north

b. 70 degrees west of north

c. 20 degrees north of east

d. 70 degrees north of east



9. The intensity of magnetization of a magnetic material is L. Now the material is the cut such that volume of the material is halved, then the new intensity of magnetization is


a. L

b. L/2

c. 2L

d. L/4



10. A galvanometer has range 0- v volt and it has resistance R. When the series of resistance R is commenced, the range becomes 0 - V'. Then


a. V' = 2v

b. V' = 3v

c. V' = 1.75v

d. V' = 1.5v



Answers:


1. c

2. b

3. b

4. a

5. b

6. d

7. a

8. b

9. a

10. a


#NEET2018 #AIIMS 

Read More »

Featured post

Think that makes you rich and richer

 Napolean said: “You can think and grow rich, but if you can be brought up like most people with work and you won't starve, this wil...