Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Wednesday, 18 April 2018

Logical reasoning Odd one out Questions and Answers


In competitive examinations, the examiner also likes to check whether the candidates have the skills to classify or segregate information.

1.  a. Eagle
     b. Ostrich
     c. Sparrow
     d. Pigeon

2.  a. Child
     b. Parent
     c. Spouse
     d. Sister


3.  a. Violin
     b. Sitar
     c. Flute
     d.  Guitar

4.  a. India
     b. Japan
     c. China
     d. Spain

5.  a. Cricket
     b. Lawn tennis
     c. Badminton
     d. Hockey

6.  a. Bay
     b. Lake
     c. Ocean
     d. Sea

7.  a. 2 : 8
     b. 3 : 27
     c. 4 : 16
     d. 5 : 125

8.  a. 123 : 6
     b. 234 : 24
     c. 345 : 60
     d. 456 : 110

9.  a. 16 : 16
     b. 25 : 32
     c. 36 : 32
     d. 49 : 128

10.  a. 12 : 144
       b. 31 : 169
       c. 17 : 982
       d. 25 : 526


Answers:

1. b
2. d
3. c
4. d
5. c
6. b
7. c
8. d
9. c
10. a

Follow us for more Logical reasoning questions and answers. Comment your score below. #ssccgl #ibps #csat

No comments:

Post a comment

Featured post

Think that makes you rich and richer

 Napolean said: “You can think and grow rich, but if you can be brought up like most people with work and you won't starve, this wil...