Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Thursday, 12 April 2018

NEET Mock Test Series I Sample Papers for Practice


NEET mock test - Chapterwise tests

CHEMISTRY

1. Number of isomeric products obtained when 2- chlorobutane is heated with alcoholic KOH is

a. One
b. Two
c. Three
d. Four

2. Which of the following is/are true for photochemical smog?

a. Photochemical smog is reducing in nature whereas classical smog is oxidizing in nature
b. Classical smog contains sulphur dioxide
c. Photochemical smog contains peroxyacetyl nitrate
d. Both b and c




3. Which of the following can be formed usinfKolbe's electrolysis?

a. n-butane
b. Ethyne
c. Propane
d. All of the above

4. The most stable cycloalkane is

a. Cyclopropane
b. Cyclobutane
c. Cyclopentane
d. Cyclohexane

5. When the alcoholic solution of ethylene bromide is heated with granulated zinc, the product formed is

a. Ethane
b. Ethylene
c. Acetylene
d. Cyclobutane

6. Which is the most volatile of the given compounds?

a. n-butane
b. Isopentane
c. Iso-butane
d. Neo-pentane

7. Total number of monochloro derivatives obtained by monochlorination of 2-methyl pentane is

a. three
b. four
c. five
d. six

8. Which of the given compounds is most reactive towards the addition of HCL?

a. Propene
b. Propyne
c. But-1-yne
d. But-2-yne

9. The ease of nucleophilic substitution in alkyl halides follows the order

a. RF > RCI > RBr > RI
b. RF < RCI < RBr < RI
c. RF < RBr < RI < RCI
d. RF < RCI <RI <RBr

10. In Finkelstein's reaction, the nucleophile used is

a. I
b. Br
c. Cl
d. F


Answers:

1. c
2. d
3. d
4. d
5. b
6. c
7. b
8. a
9. b
10. a


#NEET2018 #AIIMS

1 comment:

  1. Post questions and answers for aiims and afmc examination.

    ReplyDelete

Featured post

Think that makes you rich and richer

 Napolean said: “You can think and grow rich, but if you can be brought up like most people with work and you won't starve, this wil...