Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Saturday, 9 June 2018

Digital Electronics Circuits Multiple Choice Questions


Electronics and Communication Multiple Choice Questions

1. Scratch-pad memory is a?
a. first-in-first-out memory
b. last-in first-out memory
c. local permanent memory
d. local temporary memory


2. In case of bipolar or static MOS memories, the access time is about?
a. 20 to 400 ns
b. 20 to 400 micro sec
c. 20 to 400 ms
d. 20 to 400 s


3. Access in the magnetic drum is?
a. completely random
b. sequential and cyclic
c. cyclic sequential
d. partly random and partly cyclic sequential


4. Dynamic memory cells are constructed using?
a. FETs
b. MOSFETs
c. Transistor
d. Flip-flops


5. ROM consists of?
a. a decoder followed by an encoder
b. an encoder followed by a decoder
c. a multiplexer followed by a decoder
d. none of these


6. Semiconductor ROMs are sometimes preferred to semiconductor RAMs because?
a. ROMs are cheaper than RAMs
b. ROMs are faster
c. ROMs do not require the power supply for their operation
d. a program stored in ROMs cannot be altered


7. Which of the following is a permanent memory?
a. RAM
b. ROM
c. both RAM and ROM
d. None of the above


8. The storage device used to compensate the differences in the ratio of flows of data is known as?
a. auxiliary storage
b. buffer
c. main storage
d. None of the above


9. Desirable characteristics of a memory unit are?
a. compact
b. speed
c. durability
d. all of the above


10. Parallel adders are?
a. Combinational logic circuits
b. sequential logic circuit
c. both of the above
d.  none of the above


Answers:

1. d
2. a
3. d
4. b
5. a
6. d
7. b
8. b
9. d
10. a

Share your comments. #psu #gate #eto


No comments:

Post a Comment

Featured post

Think that makes you rich and richer

 Napolean said: “You can think and grow rich, but if you can be brought up like most people with work and you won't starve, this wil...