Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Tuesday, 3 July 2018

IDIOMS & PHRASES Multiple Choice Questions


English Language multiple choice questions for examination

1. For his alleged involvement in espionage, he is under a cloud these days.
a. experiencing cloudy weather
b. enjoying favourable luck
c. under suspicion
d. under observation


2. We have appealed to him again and again; there is no use flogging a dead horse now.
a. repeating our request
b. making him see reason
c. beating about the bush
d. wasting time in useless effort


3. We shouldn’t  look down upon the wretched to the earth.
a. sympathise with
b. hate intensely
c. be indifferent to
d. regard with contempt


4. Because of his misbehaviour, he is bound to face the music.
a. get finished
b. get reprimanded
c. feel sorry
d. listen to the music


5. The working of the factory was distrupted on account of a token strike by the workers.
a. total strike
b. carefully planned strike
c.  short strike hold as a warning
d. sudden call of strike


6. By opposing his proposal fell foul of him.
a. quarrelled with
b. felt annoyed with
c. agreed with
d. did not agree with


7. Those who work by fits and starts seldom show good results.
a. rarely
b. disinterestedly
c. irregularly
d. regularly


8. The new manager thought that he would give employees enough rope for the first six months after which he would check the work done himself.
a. many directives & orders
b. sufficient advice
c. all the material the needed
d. enough freedom for action


9. He was all at sea when he began his new job.
a. happy
b. sad
c. puzzled
d. triumphant


10. The lower statement by the boss left the conscientious workers disgusted.
a. rash statement
b. unpremeditated statement
c. thoughtless statement
d. generalised statement


Answers:

1. C
2. D
3. D
4. B
5. C
6. B
7. C
8. D
9. C
10. D

Share your comments. #ssc #ibps #csat

No comments:

Post a comment

Featured post

Think that makes you rich and richer

 Napolean said: “You can think and grow rich, but if you can be brought up like most people with work and you won't starve, this wil...